Hjemmelagde fiskekaker
Med dilldressing
Oppskriftene er av Bent Stiansen som gjester Wenches kjøkken
Fiskekaker:
Renskjær seifileten fri for ben og skinn.
Del opp i små terninger og ha i en foodprosessor.
Det er viktig at fisken er kald, det bedrer bindeevnen til fiskekjøttet.
Kjør med salt, pepper og potetmel til fisken blir en fin farse.
Ha i eggene og kjør disse inn.
Spe med melk og fløte til en smidig farse.
Smak til med salt og pepper.
Finhakk løk og fres den myk i smøret.
Avkjøl løk og smør og tilsett finhakket gressløk.
Når dette er kaldt vendes det inn i fiskefarsen.
Myk løk og smør gjør kakene saftige når de er stekte.
Farsen kan se skilt ut, men fortvil ikke, dette går bra!
Form kakene med en spiseskje og klapp dem flate, ca 2 cm tykke.
Kakene stekes i olje i tre minutter på hver side.
Dilldressing:
Finhakk dill.
Band det inn i rømmen sammen med sukker, eddik og smak til med salt og
pepper.
Tips:
Fiskekakene kan gjerne lages i god tid og varmes opp ved servering.
De kan også fryses.
Se videre:
Cole slow, grønnsakssalat:
Rens grønnsakene og finsnitt kålen.
Gulrot og eple rives på rivjern.
Bland majones sammen med creme fraiche, sitronsaft, sukker, H.P. sauce,
finhakkede sylteagurker, salt og pepper.
Ha sausen i de finsnittede grønnsakene og bland godt.
Marinerte nypoteter med soltørkede tomater og olivenolje:
Start med å koke potetene i lettsaltet vann til de er møre.
Skrell potetene og skjær dem i skiver mens de fremdeles er varme.
Lag så sausen.
Finhakk tørkede tomater og sjalottløk og ha i en bolle.
Tilsett eddik, salt og pepper.
Spe med olivenolje og smak til.
Hell vinaigretten over potetene som er nykokte og dryss rikelig med gressløk.
Serveres lun.
Se videre: