Helstekt ytrefilet av hjort, servert med stappe av mandelpotet, kremet viltsaus med smak av bringebær, eple og rødløk kompott (Foto: Erik Manshaus)
Helstekt ytrefilet av hjort, servert med stappe av mandelpotet, kremet viltsaus med smak av bringebær, eple og rødløk kompott (Foto: Erik Manshaus)

Helstekt ytrefilet av hjort

Servert med stappe av mandelpotet, kremet viltsaus med smak av bringebær, eple og rødløk kompott

Ca 700 g ytrefilet av hjort smør 1 kvist frisk timian salt, grovmalt pepper Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca. 1 ½ time før det skal stekes. Renskjær fileten for hinner. Smelt smør i en stekepanne, la det bruse og slutte å bruse før fileten legges i sammen med frisk timian. Dryss på salt og grovmalt pepper. Stek fileten rundt på alle kanter. Legg fileten i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn ved 150 oC i 7

Mer innhold fra TV 2