Helstekt oksefilet

Servert med ratatouille og ovnstekte poteter .

La kjøttet ligge fremme på benken et par timer før steking. Begynn med ratatouille. Skjær auberginen i skiver. Dryss litt salt på skivene og la dem ligge å trekke 15-20 min. Skyll i kaldt vann og tørk dem. Skjær grønnsakene i biter og flådde tomater i båter. Begynn med å steke løken, stek til den er myk og blank. Tilsett tomatpuré og la surre med løken 1-2 min. Hell i hvitvin og kok i 2-3 min. Tilsett resten av grønnsakene, hvitløk og krydder. Kok opp og la trekke i 20-30 min. Smak til salt, pepper og sukker og ev litt mer urtekrydder. Ha i litt vann/kraft hvis det virker tørt. Forvarm stekeovnen til 150 oC. Rens fileten for hinner og sener.

se del to her!

283789

Tørk av den med litt kjøkkenpapir. Surr den med litt bomullstråd for å få en jevn fasong. Varm olje i en stekepanne, tilsett litt smør og la smøret smelte og bli nøttebrunt før fileten legges i. Stek på alle sider. Dryss over salt og pepper og legg over et par kvister med timian. Stikk inn et steketermometer. Legg over i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn 15-20 min til steketermometeret viser 55 oC. Steketid er avhengig av tykkelsen/størrelsen på fileten. La fileten hvile ca 15 min før den skjæres opp.

Tips: Svinefilet trenger ikke så lang tid i stekeovn, bruk steketermometer og stek til termometeret viser 65 oC.

Mer innhold fra TV 2