Helstekt kylling
Fylt med urter og sitron, servert med linser og grønnsaker
Skyll kyllingen godt innvendig og tørk godt.
Rens og skjær løk i båter, hvitløk i grove biter og fyll inn i kyllingen med
godt skyllede friske urter.
Bind bena sammen med litt bomullstråd.
Pensle kyllingen med olivenolje, sitronsaft , salt og pepper.
Legg kyllingen i ildfast fat og stek i varm stekeovn, 160 oC i ca 1 ¼ time.
Prøv om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved
lårfestet.
Kjøttsaften som kommer ut skal være klar.
La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp.
Legg sherrytomater i et fat , drypp over litt olje og flaksalt og stek i stekeovn sammen med kyllingen de siste 30 min.
Linser:
Skyll linsene i kaldt vann.
Kok møre i vann i 20-30 min.
Gulrot, sellerirot og purre i terninger får koke med de siste 8-10 min.
Vend inn hakkede urter og tomatkjøtt i terninger (uten innmat).
Smak til med salt og pepper, saft og skall av sitron og olivenolje.