Helstekt kylling med urter og sitron

Serveres med risotto

1 stor fersk kylling 1 ½ – 2 kg

( beregn 300-350 g kylling pr person)

Skyll kyllingen godt innvendig og tørk godt . Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med saft fra sitron. Fyll inn under skinnet på brystsiden av kyllingen. Del 1 sitron i store båter og legg inn i kyllingen , gjerne sammen med stilker fra urtene . Bind bena sammen med litt bomullstråd. Pensle kyllingen med olivenolje, sitronsaft fra 1/2 sitron, salt og pepper.

Legg kyllingen i et ildfast fat og stek i stekeovn, 160 oC i ca 1 time + ev 10-15 min. Steketid er avhengig av størrelsen på kyllingen.

Prøv om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut skal være klar. Pensle kyllingen med olje + kjøttsaft som siver ut under stekingen.

La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp.

Se del 2 her:

588803

Risotto med soltørket tomat

Varm kraften i en kasserolle. Varm olje og smør i en annen kasserolle og tilsett løk og hvitløk . La surre i 4-5 min uten å ta farge. Tilsett ris og øk temperaturen. Rør i risen til risen begynner å bli gjennomsiktig, tilsett vin og kok inn under omrøring . Tilsett ca 1 ½ dl kraft. Senk temperaturen slik at det så vidt ”små putrer” i kasserollen. Fortsett og rør og tilsett kraft i små porsjoner. Kraften bør koke inn mellom hver speeing. Det vil ta 15-20 min til risen er mør , men med en liten fast kjerne. Trekk gryten vekk fra platen. Smak til med salt og pepper. Tilsett smør og revet parmesan og hakket soltørket tomat og rør godt. Legg på lokk og la risottoen ”hvile” i 2-3 min.

Risottoen skal være kremet og utflytende og bør servers raskt etter ”hviletid”

Se del 3 her:

588805

Mer innhold fra TV 2