Helstekt kveite

Kveita: Skarp av slimlaget som ligger som en beskyttelse utenpå kveita. Bruk baksiden av en stor skarp kniv. Skjær av hodet ved gjellene og sporen, for å få plass i langpannen. Skyll kveita under rennende kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Lag et par snitt i skinnet på kveita . Pensle kveita med olje over og under og legg i en passende form med kanter. Legg over grovknust hvitløk og timiankvister. Stek/ bak i varm stekeovn ved 150 oC 50 - 60 min. Trekk skinnet av den ferdigstekte kveita, dryss på salt og pepper. Dryss over stekt brød og eplebacon ved servering.

Garnityr: Hakk brødet opp og stek gyllent i litt olje, smak til med salt og pepper og legg over på litt kjøkkenpapir, for at overflødig fett absorberes.Skjær bacon i små terninger i olje, tilsett eple i små terninger mot slutten.

Smørsaus: Bland sammen eddik, finhakket sjalottløk og vann i en liten kasserolle. Kok over svak varme til det gjenstår 2-3 ss .Tilsett fløte og kok videre over svak varme til det gjenstår totalt i kasserollen ca 4 ss. Pisk inn smør i terninger, litt etter litt. Det må ikke koke!Smak til med salt og pepper og evt gressløk eller kjørvel og server straks.

Mer innhold fra TV 2