Helstekt entrecôte
kryddersmør og ovnsbakte poteter
Begynn med kjøttet.
3 timer før servering, legg entrecôte i romtemperatur ca 1 time.
2 timer før servering, varm stekeovnen til 150 oC.
Gni kjøttet inn med salt og pepper,
Varm olje i en stekepanne, tilsett smør, 1-2 fedd hele hvitløk, knust med skall og 2 kvister frisk timian eller annet urtekrydder.
La smøret bruse ut før kjøttet legges i pannen og brunes rundt på alle kanter.
Legg kjøttet over i et ildfast fat, stikk inn et steketermometer.
Sett formen med kjøttet inn i stekeovnen, stek til termometeret viser 50 oC.
Steketid er avhengig av tykkelsen på entrecôten, 1 - 1 ½ time. Men følg med på steketermometer!
Ta entrecôte ut av stekeovnen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og pakk alt inn i et tykt badehåndkle eller pledd og sett lunt til det skal serveres.
Server med stekte poteter og smørdampede aspargesbønner.
Mens entrecôte hviler stek potetene i ovnen, 225 0C ca 40 min, avhengig av størrelsen på potetene.
Kryddersmør:
Kok inn 1 dl rødvin til det blir 1/4 dl og avkjøl.
Ha innkokt rødvin, 2 fedd hvitløk, en god neve persille, finrevet skall av ½ sitron ( kun det gule) og 1 ts fersk chili ev ¼ ts chilipulver i en hurtigmikser og kjør sammen til en halvgrov masse.
Tilsett 150-200 g mykt smør og kjør sammen til en lett luftig masse.
Server kryddersmøret romtemperert eller rull den sammen til en pølse ( bruk matpapir eller plastfilm) og legg i kjøleskap/ fryseboks.