Helstekt blomkål med vegansk dressing

Har du lyst til å starte året med en kjøttfri måned? Da kan du prøve denne veganske retten!

Helstekt blomkål med chipoletedressing:

  • 2 blomkål
  • 2-3 fedd hvitløk (valgfritt)

Chipotledressing:

  • 1 dl olivenolje
  • 1/2-3/4 ts røkt paprikapulver
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/4 ts salt

Sriracha dressing:

  • Smak til vegansk majones (se egen oppskrift) med Sriracha saus

Til servering: Hummus med ertepuré eller vegansk majones (se egen oppskrift).

Gni blomkål med hvitløk og stikk ev. hvitløksfedd inn i blomkålen. Legg blomkålen i et ildfast fat.

Rør sammen chipotledressing eller Sriracha dressing og pensle blomkålen. Stek i stekeovnen på 200 grader i 50-60 min. Stikk en spiss kniv inn i blomkålen for å sjekke at den er mør.

Vegansk majones:

  • 6 ss tykk/seig lake fra hermetiske kikerter
  • 4 dl olivenolje
  • Saft fra 1/2 sitron eller 2 ts hvitvinseddik
  • 2-3 ts dijonsennep
  • Litt salt og pepper

Ha lake fra kikerter, olivenolje, sitron/eddik og salt i en høy beholder. Stikk en stavmikser ned i beholderen, kjør sammen og løft sakte opp mens stavmikseren går. Kjør sammen til du får en glatt majones. Smak til med salt, pepper og ev. litt sitron .

Hummus:

  • 2 kartonger kokte kikerter
  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss tahini

Bland sammen i en blender eller med en stavmikser til det blir en glatt masse. Smak til med salt, pepper, ev. chili og sitron.

Tips: tilsett grønne frosne erter som er kokt og kjør sammen til en glatt grønn puré.

Oppskriften er fra Laila Madsö sin kokebok «En kjøttfri måned».

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2