Oppskrift: Bakte poteter

Hellstrøms bakte poteter

Dette er Eyvind Hellstrøm og bonussønnen Nils (14) sine supergode bakte poteter med tilbehør.

BAKTE POTETER: Eyvind Hellstrøms og bonussønnen Nils sine bakte poteter. Foto: Anita Rennan
BAKTE POTETER: Eyvind Hellstrøms og bonussønnen Nils sine bakte poteter. Foto: Anita Rennan

Eyvind Hellstrøm, bonussønnen Nils og mamma Anita har laget kokeboken «Til ungdommen». Her viser de ungdommen hvor lett det er å lage deilig mat fra bunnen av.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 4 store bakepoteter (eller idaho eller asterix)
  • Et dryss salt
  • 4 omdreininger med svart pepper
  • 2 ss crème fraîche eller seterrømme
  • 50 g smør

Slik lager du bakte poteter:

Bak uskrelte poteter i en stekepanne på midterste rille i stekeovnen på 220 grader i ca. 50 minutter. Størrelsen på potetene avgjør hvor lenge de skal bakes. Skjær deretter av toppen på de bakte potetene og skrap forsiktig ut potetinnmaten med en skje og uten å ødelegge potetskallet. Bland deretter inn crème fraîche eller seterrømme og smør i potetmassen, og smak til med salt og pepper. Bland lett og fyll dette tilbake i potetskallet. Fyll så på med den toppingen du liker best, og sett dem i stekeovnen i noen minutter til osten har smeltet.

Tips til hva du kan toppe med: Ost som comté, gruyère, kaltbach etc. bacon, rødløk, reblochon og/eller gangstad-ost fast mozzarella, parmesan-crumble (se side 72) sopp og gressløk.