Hellstrøms bakte poteter
Dette er Eyvind Hellstrøm og bonussønnen Nils (14) sine supergode bakte poteter med tilbehør.

Eyvind Hellstrøm, bonussønnen Nils og mamma Anita har laget kokeboken «Til ungdommen». Her viser de ungdommen hvor lett det er å lage deilig mat fra bunnen av.
Dette trenger du til 4 personer:
- 4 store bakepoteter (eller idaho eller asterix)
- Et dryss salt
- 4 omdreininger med svart pepper
- 2 ss crème fraîche eller seterrømme
- 50 g smør
Slik lager du bakte poteter:
Bak uskrelte poteter i en stekepanne på midterste rille i stekeovnen på 220 grader i ca. 50 minutter. Størrelsen på potetene avgjør hvor lenge de skal bakes. Skjær deretter av toppen på de bakte potetene og skrap forsiktig ut potetinnmaten med en skje og uten å ødelegge potetskallet. Bland deretter inn crème fraîche eller seterrømme og smør i potetmassen, og smak til med salt og pepper. Bland lett og fyll dette tilbake i potetskallet. Fyll så på med den toppingen du liker best, og sett dem i stekeovnen i noen minutter til osten har smeltet.
Tips til hva du kan toppe med: Ost som comté, gruyère, kaltbach etc. bacon, rødløk, reblochon og/eller gangstad-ost fast mozzarella, parmesan-crumble (se side 72) sopp og gressløk.