Helgrillet entrecôte marinert med hvitløksmør , servert med potetspidd og grillede tomater.

Entrecôte:

Temperer kjøtt, dvs la det ligge fremme på kjøkkenbenken i et par timer før det legges på grillen.

Gni kjøttet in med salt og pepper og grill på varm grill.

Har du en kullgrill med lokk , ha kull på hver side og et felt i midten uten kull. Gassgrill bruk de to brennerne på hver side og legg kjøtte på rist, slik at varmekilden er på hver side av kjøttet. Legg på lokk. Grill ved sterk varme i 4-5 min på hver side. Snu kjøttet slik at det blir brunt rundt det hele. Etterstek ved litt lavere temperatur ( hvis mulig). Grilltiden er avhengig av tykkelsen på kjøttet , men bruker du et steketermometer er kjøttet rosa ved 63-65 oC og begynner å bli grått ved 68-70 oC. Steketid 30- 40 min.

La kjøttet hvile ca 20 min før det skjæres opp.

5 min før oppskjæring smør kjøttet inn med hvitløksmør. Legg også litt hvitløksmør på kjøttet ved servering slik at det smelter på kjøttskivene.

Server med potetspidd, hvitløksmør, grillede tomater og en grønn salat.

Potetspidd: Træ halve små nypoteter på spidd, pensle med olje, dryss med salt og pepper og grill i 20-30 min. Potetene kan ev forkokes, da forkortes grilltiden.

Til mange , del poteter i båter og legg i langpanne med litt olje, salt og pepper og stek i stekeovn ved 225 oC i ca 40 min, til potetene er gylne.

Hvitløksmør:

Kjør mykt smør i en hurtigmikser samen med renset hvitløk , persille og litt sitronsaft.

Grillede tomater: Del tomater ( faste grilltomater) i to rundt ”ekvator”, pensle med olje og dryss med litt salt og pepper og ev litt urtekrydder og grill til tomatene er myke og gylne.

Mer innhold fra TV 2