Halvgrove rundstykker
Dette er Christer Rødseth sine rundstykker som stadig dukker opp som godt tilbehør til supper eller med pålegg.

God morgen Norge
Deigen til disse rundstykkene eltes i en kjøkkenmaskin i ca. 20 minutter, før den heves.
Dette trenger du:
- 5 dl kaldt vann
- ½ pakke fersk gjær
- 350 g hvetemel
- 150 g sammalt hvete
- 50 g helkorn hvete
- 50 g linfrø
- 50 g byggmel
- 25 g olivenolje
- 8 g salt
Slik lager du rundstykkene:
- Elt alle ingrediensene på lav hastighet i en kjøkkenmaskin i ca. 20 minutter. La den så heve.
- Sikt mel på benken og ha deigen over. Press den ut og dryss over linfrø. Tykkelsen på deigen bør være ca. 1,5 cm.
- La den så hvile i noen minutter før du kutter den i ønsket størrelse.
- Etterhev på brett med bakepapir.
- Stek så på 210 grader varmluft i 10-12 minutter. De skal være gylne.
Artikkelen er oppdatert