Grønn salat

Med nøtter og bønner

Start med å lage dressing.

Alle ingrediensene til dressingen bør ha samme temperatur, ellers kan dressingen lett skille seg.
Visp sammen eggeplommer, dijonsennep , finhakket hvitløk , saft av sitron og finhakket ansjosfilet.
Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden.
Blir dressingen for tykk, spe med litt kaldt vann.
Smak til med finrevet parmesan.
Dressingen skal ha konsistens som en flytende majones.

Se mer:

637312

Salat:

Rist/ letttstek nøttene i en tørr stekepanne i 2-3 min, uten at de blir brent.
Avkjøl.

Del kål / salat i tynne strimler og legg på et serveringsfat.
Rens og del paprika, tomater, slangeagurk i biter og fordel over salaten sammen med hakkede nøtter.
Hell laken av hermetiske bønner, skyll dem godt og fordel bønnene over salat og grønnsaker.

Tips:

Ønsker du å ”utvide” salaten, tilsett etter ønske høvlet parmesan eller annen fast hvit ost , avocado i båter( vendt i sitron, olivenolje og litt salt).
Dette kan gjerne settes fram i egne skåler slik at hver og en kan forsyne seg med det de ønsker.

Se videre:

637313

Mer innhold fra TV 2