Grønn salat
Med nøtter og bønner
Start med å lage dressing.
Alle ingrediensene til dressingen bør ha samme temperatur, ellers kan
dressingen lett skille seg.
Visp sammen eggeplommer, dijonsennep , finhakket hvitløk , saft av sitron og
finhakket ansjosfilet.
Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden.
Blir dressingen for tykk, spe med litt kaldt vann.
Smak til med finrevet parmesan.
Dressingen skal ha konsistens som en flytende majones.
Se mer:
Salat:
Rist/ letttstek nøttene i en tørr stekepanne i 2-3 min, uten at de blir brent.
Avkjøl.
Del kål / salat i tynne strimler og legg på et serveringsfat.
Rens og del paprika, tomater, slangeagurk i biter og fordel over salaten
sammen med hakkede nøtter.
Hell laken av hermetiske bønner, skyll dem godt og fordel bønnene over salat
og grønnsaker.
Tips:
Ønsker du å ”utvide” salaten, tilsett etter ønske høvlet parmesan eller annen
fast hvit ost , avocado i båter( vendt i sitron, olivenolje og litt salt).
Dette kan gjerne settes fram i egne skåler slik at hver og en kan forsyne seg
med det de ønsker.
Se videre: