Grønn pai

Med luftig parmesanbunn servert med asparges og spekeskinke

Bland sammen varmt vann og olje til ”fingervarmt”, løs opp gjæren (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).Tilsett salt, revet parmesan,og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig,glattdeig. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min.

Smør en paiform 24 cm i diameter. Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen, godt opp på kanten. Prikk med en gaffel, legg et ark bakepapir over og fyll med tørre erter eller bønner (slik at bunnen ikke kryper under steking) og forstek bunnen i varm stekeovn 200 oC , på nederste rille i ca 10 min, ta ut bakepapir og erter/bønner og stek videre i min.

Skyll og finsnitt vårløk og stek i smør sammen med finhakket hvitløk. Tilsett erter og finsnittet basilikum. Pisk sammen egg, melk, kesam, salt, pepper og halvparten av osten.

Legg vårløk og erteblandingen i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen og dryss over resten av osten.

Stek ved 200 oC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet.

Server med kokt grønn asparges og tynne skiver spekeskinke.

Asparges

Skrell de grove stilkene på aspargesen. kjær evt av den nederste delen av stilken. Kok opp vann , litt salt og sukker i en aspargeskjele eller bruk en panne med høye kanter. Legg stilkene i slik at "hodene" bare blir dampkokt. Kok opp og la aspargesen trekke 4-6 min .

La aspargesen renne litt av seg på et kjøkkenpapir før servering.

Server med olivenolje, litt presset sitron eller revet sitronskall og flaksalt.

Mer innhold fra TV 2