Grillet lam og argentinsk stek + barbequesaus

Barbequesaus:

Finhakk løk og hvitløk og bland sammen alle ingrediensene

Denne barbequesausen passer veldig godt til all slags grillmat, men vent med å pensle kjøttet til slutten av grillingen. Barbequesauser inneholder ofte en del sukker som gjør at det brenner hvis du pensler på for tidlig. Sett gjerne sausen på bordet slik at de som ønsker det kan ta på litt ekstra.

Grillet lammestek:

Steken pensles med olje og krydres med nykvernet pepper og tørkede urter. Pakk knoken inn i aluminiumsfolie, så får du et fint håndtak.

Grill over vekselsvis varm og mindre varm og snu den ofte. Steketid ca. 2 timer. Stikk et steketermometer inn i steken mot slutten, for å kontrollere varmen. Steken får en rosa snittflate ved ca. 70°C, grå snittflate ved ca. 76°C. Dryss på salt og la steken hvile ca 15 minutter før den skjæres opp.

Argentinsk stek:

Finhakk rosmarin og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden. Hell over kjøttet og bland godt. La det stå i romtemperatur i 1 time, eller ca. 3 timer i kjøleskap.

Ta kjøttet ut av marinaden, dryss over salt og legg kjøttet i varm grillpanne, eller aller best på en varm grill. Grill på medium varme, 6- 8 minutter for medium stekt. Snu kjøttet ofte.