Gode lunsjalternativer

Salater og dressinger

Mettende lunsj ”pakket” i brød:

Finhakk alle ingrediensene og bland sammen.
Bland sammen matyoghurt/Kesam, sennep, curry pasta og smak til salt og pepper.
Tilsett kylling, tunfisk eller skinke og hakkede hardkokte egg.
Fyll lunsjsalaten i pitabrød eller grove sandwichbrød med solsikkefrø.
Eller i grov hvetetortilla og pakk/ rull sammen.

Tunfisksalat med sorte bønner og egg:

Skyll av salaten og del den i mindre biter.
Rens og finhakk rødløk ( se tips) .
Del tomater i båter og slangeagurk i terninger.
Skyll de hermetiske bønnene i kaldt vann og la dem renne godt av seg.
Del hardkokte egg i båter.
Bland alt lett sammen.

Tips:

For å få en mildere løksmak, skyll finhakket løk under rennende kaldt vann i et dørslag.
Eller surr løken i litt varm olje i en stekepanne til løken blir blank.
Avkjøl.
For en mer mettende salat, tilsett fullkornspasta.

Pastasalat med ost og grønnsaker:

Kok pasta som anvist på pakken.
Slå av vannet og skyll pastaen i kaldt vann.
La den renne godt av.
Del grønnsaker i terninger/ biter.
Bland lett sammen.
Tilsett ost eller kjøtt om ønskelig.
Vend inn ønsket dressing.

Tips:

Pasta kan byttes ut med linser eller bønner.
Bruk gjerne de hermetiske, men skyll godt av dem før de has i salaten.

Forslag dressing:

Oljedressing:

2 ss olivenolje
1-2 ss hvit balsamicoeddik eller hvitvinseddik
1 ss hakket frisk oregano eller 1/2 ts tørket oregano
1 fedd hvitløk ( kan sløyfes)
1/4 ts tørr sennep
salt, grovmalt pepper

Bland alt sammen.

Kesamdressing:

Smak til kesam med finhakkede urter, litt sitron, ev ørlite sukker, salt og pepper.
Eller smak til kesam med sweet chilisaus og litt revet skall og saft av lime.

Tzatziki:

1 slangeagurk
1 beger matyoghurt
2 ss god olivenolje
2 fedd hvitløk
1/2 ts salt
grovmalt pepper
sukker
finhakket mynte

Riv agurken grovt opp og klem ut vann.
Rør sammen olivenolje og finhakket hvitløk.
Smak til med salt og krydder.
Bland inn agurken.

Se videre:

483709

Mer innhold fra TV 2