Gå inn i helgen med Wenches rullekebab
Wenche oppfyller Desta Maries matdrøm; lammekebab med mangochutney-yoghurt og syltet rødløk.
Syltet rødløk:
Start med rødløken, dette kan godt gjøres i god tid/dagen før servering. Holdbar i kjøleskapet i 8-10 dager.
Du trenger:
- 1 rødløk
- ½ dl eplecidereddik/hvitvinseddik
- ½ dl vann
- 1 dl sukker
Kok opp eddik, vann og sukker. Skjær rødløken i tynne ringer og hell over den varme laken.
Lammekebab:
- 600 g strimlet lammekjøtt ev kylling
- 1 sjalottløk
- 1-2 hvitløksfedd
- 1 ts salt
- ½ ts kanel
- ¼ ts kardemomme
- 1 ts spisskum
- 1 ts malt tørket koriander
- ¼- ½ ts knust tørke chili
- 2 ts saft fra sitron
- 1 dl hakket persille
- Olivenolje til pensling
Bland sammen finhakket løk og hvitløk, salt, krydder og sitron, og vend inn i det strimlede kjøttet. Brun og stek i en stor panne. Kjøttet kan evt. brunes raskt i panne for så å ettersteke i varm stekeovn ved 150 º C i 8-10 min.
Mangochutney-yoghurt:
- 4 dl matyoghurt
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss frisk, hakket mynte
- 2 ss olivenolje
- 2-3 ss mangochutney (smak deg fram)
- Evt. salt og pepper
Rør sammen og smak til den styrken du selv liker.
Til servering:
Lune maislefser eller pitabrød, strimlet slangeagurk, tomater i terninger, syltet rødløk (se egen oppskrift), yoghurt med mangochutney, frisk koriander eller persille.

Artikkelen er oppdatert