Fylt paprika
Norsk fylt og tyrkisk fylt paprika
"Norsk" fylt paprika
Bland sammen kvernet kjøtt, finhakket løk og hvitløk, revet ost, salt, pepper, chilipulver, urter og egg.
Del paprikaene i to på langs, eller skjær av toppen. Rens paprikaen for hinner og frø og fyll med kjøttfyllet .
Legg paprikaene i en stor ildfast form, dryss over ost, og hell fløten i formen. Dryss salt, pepper og urter i fløten.
Stekes på 200 °C i ca. 45 minutter.
Serveres med pasta eller brød.
"Tyrkisk" fylt paprika
Skjær toppen av paprikaen og ta ut hinner og frø ( ta vare på toppen den skal brukes som ”lokk”)
Bland sammen kvernet kjøtt, ukokt ris , finhakket løk og hvitløk, olje, tomatpure , salt ,pepper, finhakket chili ( med frø for sterk smak, mild smak fjern frø) og finhakkede urter.
Fyll blandingen i paprikaen, kun halvfull og ikke trykk hardt sammen. Risen vil svelle under tilberedning.
Sett paprikaen i en ikke for stor panne ( med lokk) .Fyll på grønnsakbuljong og olje.
Legg toppen av paprikaen som et lokk over hver av de fylte paprikaene.
Legg lokk over pannen, kok opp og la trekke i 30 - 40 min.
Server med en salat og yoghurt dressing.
Yoghurt, smak til med finhakket hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og ørlite sukker ev finhakkede friske urter og olivenolje