Fylt paprika

Norsk fylt og tyrkisk fylt paprika

"Norsk" fylt paprika

Bland sammen kvernet kjøtt, finhakket løk og hvitløk, revet ost, salt, pepper, chilipulver, urter og egg.

Del paprikaene i to på langs, eller skjær av toppen. Rens paprikaen for hinner og frø og fyll med kjøttfyllet .

Legg paprikaene i en stor ildfast form, dryss over ost, og hell fløten i formen. Dryss salt, pepper og urter i fløten.

Stekes på 200 °C i ca. 45 minutter.

Serveres med pasta eller brød.

"Tyrkisk" fylt paprika

Skjær toppen av paprikaen og ta ut hinner og frø ( ta vare på toppen den skal brukes som ”lokk”)

Bland sammen kvernet kjøtt, ukokt ris , finhakket løk og hvitløk, olje, tomatpure , salt ,pepper, finhakket chili ( med frø for sterk smak, mild smak fjern frø) og finhakkede urter.

Fyll blandingen i paprikaen, kun halvfull og ikke trykk hardt sammen. Risen vil svelle under tilberedning.

Sett paprikaen i en ikke for stor panne ( med lokk) .Fyll på grønnsakbuljong og olje.

Legg toppen av paprikaen som et lokk over hver av de fylte paprikaene.

Legg lokk over pannen, kok opp og la trekke i 30 - 40 min.

Server med en salat og yoghurt dressing.

Yoghurt, smak til med finhakket hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og ørlite sukker ev finhakkede friske urter og olivenolje

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2