Frukt og nøtteboller

Sunne, fiberrike frukt og nøtteboller

Ingredienser:

2 ss raps, soya eller solsikkeolje

100 g Kesam

5 dl skummet melk eller vann

50 g gjær

½ dl brunt sukker ( sløyfes hvis bollene skal brukes til suppe eller salat)

½ ts salt

½ ts kardemomme

ca 700 g fiberbakst evt grovbakstmel tilsatt linfrø og kli

150 g tørket frukt, hakket fiken/aprikoser, svisker, rosiner

150 g valnøtter/hasselnøtter (kan sløyfes for de med nøtteallergi)

Slik gjør du:

Rør kesam ut i fingervarm væske. Løs gjæren opp i væsken ( tørrgjær tilsettes sammen med melet) Tilsett sukker, salt, mel, frukt og nøtter og elt sammen. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca 45 min, til deigen har fått dobbel størrelse.

Se del to her

342849

Ha deigen over på et melet bakebord og trill til boller. Etterhev under klede i ca 50 min og stek på midterste rille ved 225 oC i 12-15 min.

Se Wenches gjærbakts-tips her

342850

Mer innhold fra TV 2