Fredagspizza

Rør sammen alle ingrediensene til en smidig deig, elt den på bakebordet i 8-10 min. Legg den over i en bolle godt smurt med olje, dekk med plast og sett til heving i 1-2 timer. Del deigen i mindre biter , klem/kjevle ut til porsjonspizzaer. Legg på bakepapirkledt stekebrett. Pensle med kaldt vann og prikk med en gaffel. Forstek bunnene i varm stekeovn 230 oC i 6-7 min. Legg på ønsket fyll og stek videre i 6-8 min.

Tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og surr myk i olje. Tilsett sukker og stek til løken karamelliserer seg, ha i tomatpuré og la surre 3-4 min før tomatene tilsettes. Kok opp og la trekke uten lokk i 20-30 min til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper evt litt sukker . Smør tomatsaus på pizzabunnen og legg over skiver av mozzarella. Stek i 6-8 min. .Legg over tynne skiver spekeskinke og legg over ruccolasalat vendt inn med revet parmesan og god olivenolje ved servering.

Andre forslag : Smør tomatsaus eller crème fraiche i et tynt lag utove den forstekte pizzabunnen, legg over ønsket fyll og stek i 6.8 min. F.eks: - kokt skinke i strimler, artiskokkbunner, mozzarella, revet parmesan, skiver av tomat , sorte oliven Eller legg over tynne skiver spekeskinke eller sprøstekt bacon på den ferdig stekte pizzaen og evt ruccola vendt inn med revet parmesan og olivenolje . Helt enkelt: Hell litt god olivenolje over forstekt pizzabunn, dryss over litt flaksalt og legg over litt frisk rosmarin., stek videre i 3-4 min.

Tips: Fyll kan også leges rett på bunn , uten forsteking. Stek i varm stekeovn 225 oC i 15-20 min.

Mer innhold fra TV 2