Fransk frokost
Croissant
Vi har besøk av Pascal Dupuy som KAN bake franske croissanter!
Croissanten skal være luftig overalt og ikke noen klumper midt i.
Den skal ha en god smak av smør, men man skal ikke bli full av fett på
fingrene.
Den skal lages med riktig smør og ikke margarin som mange gjør!
Det skal også brukes H-melk i stedet for vann - da SMAKER det!
I blandemaskin med krok blandes hvetemel, salt, gjær, sukker, melk i 5 min i lav hastighet.
La deigen hvile 30 min på kjøkkenbenken, og deretter i kjøleskap 2 timer pakket i plastpose for å unngå at deigen tørker.
Kjevle deigen rektangulær ca 4 cm tykk, og plasser smør som er blitt banket flatt midt på.
Brett deigen over smøret.
Kjevle deigen igjen ca 2 cm tykk og brett i 3 lag.
La den hvile 45 min i kjøleskap og deretter brette om igjen i 3 men motsatt
vei enn først gang.
La deigen hvile 45 min i kjøleskap og gjør det om igjen en siste gang og la
det hvile igjen 45 min.
Kjevle ut deigen og kutt trekanter, ca 8x28 cm.
Rull dem sammen, og plasser på brett med bakepapir.
La de heve ca 2 timer på 25C.
Dekk croissantene med bakepapir for å unngå at de tørker.
Pensle med egg før steking, ca 170C i ca 15 min.
Se mer: