Foliebakt ørret med agurksalat

Varm stekeovnen til 225oC.

Rens og skyll ørreten godt, ta ut gjellene og fjern rester av blodranden. Klipp bort det ytterste av halen og finnene, men behold hodet på. Tørk fisken godt utenpå og inni.

Lag skråsnitt med 2-3 cm avstand på begge sider av fisken, skjær helt ned til beinet. Dryss salt og pepper i snittene og i buken. Del sitronene i halve skiver og stikk en skive i hvert snitt sammen med litt smør og persille eller timian.

Pakk fisken i tykk aluminiumsfolie, helt tett, skal fisken på grillen bruk dobbelt ark med folie. Legg i langpanne eller på varm grill med skjøten opp.

Bak i stekeovn i ca 25 min eller på grill 30-40 min, folie vil ”blåse” seg opp.

Ta ørreten ut av ovnen og avkjøl litt før skinnet fjernes ved hjelp av en liten spiss kniv. Lag et tynt snitt ved hodet og gjellene langs ryggbenet og opp til gattåpningen. Begynn ved hodet og trekk skinnet av.

Tips 2: Fisken kan serveres varm eller kald. Varm med nykokte poteter, agurksalat og sjyen fra fisken eler en rømmesaus smakt til med sitron, sukker, salt og rikelig med finhakket gressløk.

Kald, kan den serveres med feks pepperotkrem. (Stivpisket kremfløte smakt til med litt sennep og revet pepperrot.)

Tips 3: Legg den foliepakkede fisken på grillen og grill i 30-40 min ( avhengig av størrelse).Snu den etter halve tiden Pass på at skjøten på folien ligger opp slik at saften ikke renner ut under grilling.

Agurksalat:

Skyll agurken og fjern ev skall med en potetskreller.

Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av noe av vannet som har dannet seg.

Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker ev sennep. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler.

La salaten stå og trekke minst 10 min før servering. Dryss over finhakket kruspersille ved servering.

Mer innhold fra TV 2