Fiskelykke på en onsdag
Wenches ovnsbakte fiskeform med grønnsaker er en fryd for øyne og gane!
Ingredienser
- 500-600 g fiskefilet (torsk, sei, lange, steinbit eller den type fisk du selv liker)
- Olje eller smør til formen
- 1 brokkolibukett
- 1/2 stor eller 1 liten squash
- 1 mellomstor purre
- 1 paprika, ev. rester av grønnsaker
- 3 tomater
- 1 fedd hvitløk
- persillesalt
- pepper
- 1 dl matfløte, ev. laktosefri eller kokosmelk
- Ca 1 dl revet hvit ost (kan sløyfes for melkefri)
Slik gjør du
Varm stekeovnen til 200 C. Smør en ildfast form med olje eller smør. Del benfri fisk i biter og legg i formen. Skyll, rens og del grønnsakene i skiver og legg i formen, avslutt med tomater i skiver på toppen. Dryss over finhakket persille, hvitløk, salt og pepper. Hell over matfløte og dryss over ost.
Stek i varm stekeovn på midterste rille i 30-40 min. Steketid er avhengig av størrelse på fiskestykkene og grønnsakene .Server med poteter, ris eller fullkornpasta.
PS. For å beholde fargen på brokkoli forveller (legger i kokende lettsaltet vann) i 2-3 min. Avkjøl i iskaldt vann. La brokkoli renne godt av før den legges i formen.
Håper det smaker, velbekomme!
