Fingermat

Tapas med norsk vri

Marinerte reker anrettet i agurk:

Finhakk paprika, chili og hvitløk og ha i en bolle sammen med reker og olje. Mariner i 20 minutter. Skjær agurken i 1,5 cm tykke skiver og hul ut litt av innmaten. Legg rekene på agurken og anrett på fat.

Ørrettartar på rugbrød med dillkrem:

Finhakk ørretfilet og bland sammen med hakket gressløk, salt, pepper og valnøttolje. Smør rugbrødskivene med smør og fordel en fjerdedel av tartaren på hver skive. Smør tartaren utover skiven og skjær av kantene. Del den i fire biter og legg en skje med dillkrem på tartaren.

Har du gravet laks i kjøleskapet, kan den finhakkes og brukes direkte med dillkrem tilsatt sennep.

Dillkrem:

Stivpisk rømme og smak til kremen med hakket dill, sitronsaft, sukker, salt og pepper. Legg en teskje med dillkrem på tartaren og anrett på fat. Pynt med dill.

Butterdeigsvaffel med assortert kaviar og pisket seterrømme:

Tin butterdeigen og rull platene sammen til en ball. Del ballen i to og kjevle butterdeigen ut til en leiv som er like stor som vaffeljernet. Stek butterdeigen i vaffeljernet i fire minutter til deigen er sprø. Avkjøl ”vaffelplaten” og del den i åtte biter. Stivpisk seterrømme eller crème fraîche og legg en skje på hver vaffelbit. Topp rømmen med kaviar, hakket rødløk og snittet gressløk.

Marinerte skogsopp med persille og hvitløk:

Rens soppen fri for lameller. Del i småbiter. Varm en stor panne med olivenolje. Stek soppen på sterk varme så soppkraften fordamper. Når den er fordampet vekk tilsettes strimlet sjalottløk, hakket hvitløk og smør. Stek nå på middels varme til løken er myk og soppen gyllen. Smak til med strimlet flatpersille, salt, pepper og sitronsaft. Soppen kan serveres varm på toast.

Mer innhold fra TV 2