Fårikål og Gresskar- og eplemuffins

Fårikål

Del hodekål i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle. Strø salt og pepper mellom lagene.

Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt 1 1/2 - 2 timer.

Ekstra god og rund smak får du om fårikålen kokes til kålen er lett brunlig.

Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.

Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener. Nykokte poteter hører med.

Tips :Fårikålen kan evt. jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av kjøtt og kål.

Gresskar og eplemuffins:

Visp egg og sukker, sikt inn mel og bakepulver. Vend inn smeltet smør og bland til en glatt deig. Smak til med gresskarolje og ev noen gresskarkjerner. Lag en grov eplekompott ( del epler i terninger og kok knapt møre med litt sukker og 1-2 ss vann).

Smør en terrakottaform/ sufflékopp/ kaffekopp og fyll halvt opp med eplekompott. Fyll opp med muffinsrøre. Strø på noen ristede gresskarkjerner.

Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 oC i 6-7 min. Server varme/ lune. Iskald økologisk melk smakt til med kanel og vanilje smaker godt til.