Fargerik maisalat
Med grillede flådde paprika og skinke
Flådde paprika:
Legg paprika på stekebrett og bak i stekeovn ved 250 g, til skinnet blir
”brent”.
Eller grill over glødende kull.
Avkjøl i en plastpose eller legg på fat og dekk med plastfilm.
Trekk av det brente skinnet og fjern frø og stilk.
Del i biter.
Skjær løk i tynne båter og legg i iskaldt vann i ca 20 min.
Rens og kok sukkererter i lettsaltet vann i 2-3 min, avkjøl i iskaldt vann for å beholde sprøheten.
Rens asparges, kutt av/ fjern den ”treene” stilken, kok i lettsaltet vann
tilsatt litt sukker i 4-8 min avhengig av tykkelsen på asparges.
Anrett på serveringsfat , legg over salat og skinke.
Rør sammen olje, eddik , salt og pepper og fordel over salaten.
Tips:
For litt mer mettende salat, tilsett kokte røde bønner eller linser , kokt bulgur eller couscous ( kok etter anvisning på pakken).
Se videre: