Eplekake med karamell og kardemommekjerner

HØSTFAVORITT: Eplekake med sprø topping. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
HØSTFAVORITT: Eplekake med sprø topping. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette trenger du

200 g meierismør

200 g sukker

200 g hvetemel

2 egg

2 ts bakepulver

1,5 ts vaniljesukker

1 ts knuste kardemommekjerner

4 norske epler

2 ss sukker

1 ts kanel

Karamellsaus

100 g sukker

2 ss vann

50 g smør

100 g kremfløte

Litt flaksalt

Slik gjør du

Pisk kjapt sammen temperert smør og sukker i en mikser. Ha så i egg, ett og ett. Bland alt det tørre og rør inn dette også.

Smør en form på 24 cm med smør og sukker. Ha deigen oppi.

Skrell de to eplene, kutt i båter og legg på toppen. Dryss over sukker og kanel før du steker kaken i ca. 40 minutter på 170 grader. Server gjerne med multer om du har det tilgjengelig.

Karamell lages ved at du koker sukker og vann til en lys karamell. Pisk så inn smør og kremfløte. Smak til med flaksalt og la sausen avkjøles.