Eplekake med karamell og kardemommekjerner

God morgen Norge
Dette trenger du
200 g meierismør
200 g sukker
200 g hvetemel
2 egg
2 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
1 ts knuste kardemommekjerner
4 norske epler
2 ss sukker
1 ts kanel
Karamellsaus
100 g sukker
2 ss vann
50 g smør
100 g kremfløte
Litt flaksalt
Slik gjør du
Pisk kjapt sammen temperert smør og sukker i en mikser. Ha så i egg, ett og ett. Bland alt det tørre og rør inn dette også.
Smør en form på 24 cm med smør og sukker. Ha deigen oppi.
Skrell de to eplene, kutt i båter og legg på toppen. Dryss over sukker og kanel før du steker kaken i ca. 40 minutter på 170 grader. Server gjerne med multer om du har det tilgjengelig.
Karamell lages ved at du koker sukker og vann til en lys karamell. Pisk så inn smør og kremfløte. Smak til med flaksalt og la sausen avkjøles.
Artikkelen er oppdatert