Eple og rosinsnurrer

Deigen kan lages for hånd eller i kjøkkenmaskin.

Smelt smør, tilsett melk og varm til blandingen er fingervarm, 37 oC. Rør gjæren ut i litt av den lunkne væsken. Tørrgjær kan blandes rett i hvetemelet. Tilsett sukker, kardemomme og elt inn hvetemel til en glatt, ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (30-40 min).

Ha deigen over på et melet bakebord, kjevle ut til et rektangel, dryss over eplebiter, rosiner, sukker og kanel. Del opp i 30 emner og legg på smurt eller bakepapirkledt stekebrett, dekk til med et klede og la bollene etterheve i ca. 50 min.

Pensle med sammenpisket egg og dryss ev med perlesukker. Stek i forvarmet stekeovn , 225 oC , på nederste rille, 10-15 min .

Avkjøl på rist.