Enkel rabarbrakake, Rabarbraterte med vaniljekrem, Rabarbrakompott

Enkel rabarbrakake:

Denne oppskriften er til 20 cm form. Til en langpanne gang oppskriften med 3 eller 4. Lag gjerne en stor porsjon, jobben er den samme og kaken egner seg godt til frysning. Varm litt i ovn før servering.

Varm stekeovnen til 180oC. Skjær rabarbra opp i biter.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt tilslutt .Hell røren i smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker kanel og ev. hakkede mandler.

Stek på nederste rille 35-40 min.

Server kaken lun med krem eller is.

Terte:

Til deg som lurer , hvetemel skal tilsettes i to omganger !

Bruk en foodprocessor og kjør raskt sammen 60 g hvetemel, usaltet smør i treninger, melis, egg, salt og frø fra ½ vaniljestang. Tilsett 175 g hvetemel og kjør raskt sammen.

Avkjøl deigen ca 3 timer.

Kjevle / trykk deigen ut i en paiform 20-22 cm. Legg over aluminiumsfole og legg i erter. Dette for at deigen ikke skal krype under steking. Stek i varm stekeovn, varmluft 160 oC på nederste i 15-20 min.

Avkjøl.

Fyll terteskallet med vaniljekesam tilsatt vispet krem og legg rabarbrakompott over. Server straks.

Rabarbrakompott:

Trekk skinnet av rabarbrastilkene og skjær av det grove. Del stilkene i biter.

Kok opp vann, sukker og vaniljestang eller kanel. Tilsett rabarbrabitene og la koke under lokk i 8-10 min , til rabarbra er mør.

Smak til med sukker. Rør sammen potetmel og kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle, men du rører hele tiden til passe konsistens. Kompotten vil tykne noe når den avkjøles.

Gi et raskt oppkok etter at potetmeljevningen er tilsatt. Avkjøl før kompotten legges over vaniljekesamkremen.

Mer innhold fra TV 2