En smak fra Middelhavet
Grillet toast med auberginesalsa
Oppskrift hentet fra kokeboken "Villa Malla, maten stedet og historien" av Sonja Lee, Aschehoug forlag
Pensle brødet med olje og stek på begge sider i en grillpanne.
Gni flatene på brødet med snittflaten på hvitløk.
Auberginesalsa:
Varm stekeovnen til 200 oC.
Del auberginene i to på langs.
”Rut ” opp kjøttet med en kniv, drypp over olje og dryss med salt og pepper.
Stek i varm stekeovn i ca 20 min til auberginekjøttet er mørt.
Skrap ut kjøttet og finhakk det.
Ha over i en kasserolle sammen med finhakket hvitløk, karri og spiskum.
La trekke i ca 10 min.
Tilsett friske urter og smak til.
Salsaen blir bare bedre av å stå og trekke smak opp mot en time før
servering.
Balsamicosirup:
Kok opp balsamicoeddik og sukker i en liten panne.
La trekke til sirups konsistens.
Pass godt på, det går raskt!
Legg litt salat på de ristede brødskivene sammen med auberginsalsa.
Fordel over tomater i skiver, mozzarellaost i biter, og rikelig med frisk
basilikum.
Dryss over litt salt og pepper, ringle over olivenolje og balasmicosirup.