En av Wenches fiskefavoritter
Seibiff med kålsalat, hjemmelaget remulade og kokte poteter. En hverdagsfavoritt hos Wenche.
Wenche steker seigbiff servert med, råkostsalat og en enkel og god remulade.
Dette trenger du:
- Ca. 800 g sifilet uten skinn og bein
- Salt og pepper
- Melange margarin til steking (etter samarbeid med produktplassering)
Kålsalat:
- ½ - ¾ kinakål eller hodekål
- 1 rødløk
- 2 stk paprika (rød og gul/oransje)
- 1 eple (kan sløyfes)
- 3 ss hvitvinseddik
- 2 ss olivenolje
- 2 ts sennep
- 2 ts flytende honning
- Salt, pepper
Hjemmelaget remulade på 1-2-3:
- 1 «pose»/pakke majones (ca 125 g)
- 2 ss sylteagurk
- 2 ss kapers (kan sløyfes)
- 1-2 ts saft fra sitron
- Salt og pepper
- Finhakket persille
Slik gjør du:
Begynn med å koke poteter. Fortsett med å lage kålsalat og remulade.
Kålsalat: Skjær løk i tynne strimler og legg den i iskaldt vann i 15-20 minutter. Skjær kål, paprika og eple i tynne strimler, legg i en bolle. Bland sammen eddik, olivenolje, sennep og honning, smak til med salt og pepper og vend det inn i salaten, sammen med godt avrente løkstrimler.
Remulade: Finnhakk sylteagurk og eventuelt kapers og bland inn i majonesen. Smak til med sitron, salt, papper og rør inn hakket persille.
Seibiff: Renskjær seifileten for ben og del fisken i passende serveringsstykker. Dryss over salt og pepper. Ha Melange margarin i en stekepanne, la det smelte og bruse godt ut før fiskestykkene legges i pannen. Stek i varm stekepanne, 2-4 minutter på hver side. Steketid er avhengig av tykkelsen på seibitene.