En av Wenches fiskefavoritter

Seibiff med kålsalat, hjemmelaget remulade og kokte poteter. En hverdagsfavoritt hos Wenche.

Wenche steker seigbiff servert med, råkostsalat og en enkel og god remulade.

Dette trenger du:

  • Ca. 800 g sifilet uten skinn og bein
  • Salt og pepper
  • Melange margarin til steking (etter samarbeid med produktplassering)

Kålsalat:

  • ½ - ¾ kinakål eller hodekål
  • 1 rødløk
  • 2 stk paprika (rød og gul/oransje)
  • 1 eple (kan sløyfes)
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts sennep
  • 2 ts flytende honning
  • Salt, pepper

Hjemmelaget remulade på 1-2-3:

  • 1 «pose»/pakke majones (ca 125 g)
  • 2 ss sylteagurk
  • 2 ss kapers (kan sløyfes)
  • 1-2 ts saft fra sitron
  • Salt og pepper
  • Finhakket persille

Slik gjør du:

Begynn med å koke poteter. Fortsett med å lage kålsalat og remulade.

Kålsalat: Skjær løk i tynne strimler og legg den i iskaldt vann i 15-20 minutter. Skjær kål, paprika og eple i tynne strimler, legg i en bolle. Bland sammen eddik, olivenolje, sennep og honning, smak til med salt og pepper og vend det inn i salaten, sammen med godt avrente løkstrimler.

Remulade: Finnhakk sylteagurk og eventuelt kapers og bland inn i majonesen. Smak til med sitron, salt, papper og rør inn hakket persille.

Seibiff: Renskjær seifileten for ben og del fisken i passende serveringsstykker. Dryss over salt og pepper. Ha Melange margarin i en stekepanne, la det smelte og bruse godt ut før fiskestykkene legges i pannen. Stek i varm stekepanne, 2-4 minutter på hver side. Steketid er avhengig av tykkelsen på seibitene.