Empanadas

Deilige latinske piroger

Smuldre samen mel, bakepulver, salt og smør.

Bruk gjerne en foodprocessor.

Tilsett vann og kjør raskt sammen til en deig.

La deigen hvile i kjøleskapet mens fyllet lages.

Rens og finhakk løk og hvitløk. Ta ut kjernene og finhakk chili og paprika. Fres løk, hvitløk, chili og paprika i olje. Tilsett tomater i terninger og la massen trekke 2-3 min. Smak til med salt og pepper.

Avkjøl.

Varm stekeovnen til 225 oC.

Kjevle deigen ut til en tynn leiv, stikk ut sirkler ca 9 cm i diameter (bruk et glass eller en bolle).

Legg 1-2 ss på hver halvdel og brett sammen. Bruk en gaffel til å ”klemme” skjøtene sammen.

Legg på bakepapirkledt stekebrett, pensle med sammenpisket egg og stek på midterste rille i varm stekeovn i 12-15 min.

Mer innhold fra TV 2