Empanadas
Deilige latinske piroger
Smuldre samen mel, bakepulver, salt og smør.
Bruk gjerne en foodprocessor.
Tilsett vann og kjør raskt sammen til en deig.
La deigen hvile i kjøleskapet mens fyllet lages.
Rens og finhakk løk og hvitløk. Ta ut kjernene og finhakk chili og paprika. Fres løk, hvitløk, chili og paprika i olje. Tilsett tomater i terninger og la massen trekke 2-3 min. Smak til med salt og pepper.
Avkjøl.
Varm stekeovnen til 225 oC.
Kjevle deigen ut til en tynn leiv, stikk ut sirkler ca 9 cm i diameter (bruk et glass eller en bolle).
Legg 1-2 ss på hver halvdel og brett sammen. Bruk en gaffel til å ”klemme” skjøtene sammen.
Legg på bakepapirkledt stekebrett, pensle med sammenpisket egg og stek på midterste rille i varm stekeovn i 12-15 min.