Oppskrift: Supersalat

Emilies fantastiske supersalat

Emilie Voe Nereng gjester kjøkkenet - og på menyen står hennes egen supersalat.

SUPERSALAT: Salat med bakt søtpotet, grønnkål og mye mer digg. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
SUPERSALAT: Salat med bakt søtpotet, grønnkål og mye mer digg. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Emilie Voe Nereng gjør stor suksess med Instagramkontoen @emilienutrition. Her er Emilies oppskrift på sin supersalat til 2 personer. 

Her bugner det av fargerike grønnsaker som bakt søtpotet, epler, granateple og grønnkål, som masseres inn med en vinagrette. 

– Jeg liker å lage dressinger i et glass med lokk, for da kan du bare riste sammen ingrediensene, tipser Emilie. 

Dette trenger du: 

  • 1 stor søtpotet
  • 1 granateple
  • 200 g strimlet grønnkål
  • 1 syrlig rødt eple
  • 100 g edamamebønner (kan sløyfes)
  • To–tre never ristede pekannøtter

Vinaigrette:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss eplesidereddik
  • 2 ts sennep (helst dijon) 
  • 2 ts honning
  • Salt og pepper
  • En skvis sitron eller lime

Fetakrem:

  • 100 g fetaost 
  • 2–3 ss gresk yoghurt 

Slik lager du supersalat:  

1. Del søtpoteten på langs i 3–4 skiver, smør dem inn med litt olje, legg på et bakepapir og stek i ovnen ved 225 grader i 30–35 minutter.

2. Bland alle ingrediensene til dressingen i et glass med lokk, og rist sammen. Smak til.

3. Rens granateplet for kjerner – det gjør du enklest slik: Fyll en bolle med vann, kutt av topp og bunn, lag et snitt langs siden av granateplet og dra det fra hverandre. Riv ut kjernene under vann. Hell av vannet når du er ferdig.

4. Ha grønnkålen i en bolle, ha over dressingen, og kna den godt inn med hendene dine.

5. Kutt et eple i biter. 

6. Fyll en liten kjele med vann, kok opp, tilsett frosne edamamebønner og kok i 1 minutt. Hell av vannet.

7. Ha fetaost i en bolle. Mos med stavmikser. Rør deretter inn 2–3 ss gresk yoghurt, til du har en myk og fyldig konsistens.

8. Ta søtpoteten ut av ovnene og sett ned temperaturen til 200 grader. Ha pekannøttene utover et stekebrett med bakepapir og sett brettet inn i ovnen i ca. 7 minutter. Stek til nøttene er gylne.

9. Del søtpoteten i 2–3 cm store biter og ha dem over i bollen med grønnkål. Tilsett eplebiter, granateplekjerner, edamamebønner og pekannøtter og topp med fetakrem!