Elgfilet med kremet sopp

Og timianstekte rotgrønnsaker

(Elg kan byttes ut med hjort, rein storfe eller kalv. Steketid er avhengig av tykkelsen på fileten.)

Kjøttet kan stekes 1-2 timer før servering.

Rens fileten for hinner.
Temperer kjøttet 30 min - 1 time før steking.
Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og la smøret bruse ut før kjøttet legges i pannen.
Krydre med salt og pepper og legg et par kvister timian.
Stek kjøttet på alle kanter.
Øs med stekesjyen under bruningen.
Legg over i et ildfast fat, hell over stekesjyen og etterstek i forvarmet stekeovn ved 125 oC.
Bruk et steketermometer og stek til kjernetemperatur på 55 oC.
Ta ut kjøttet, dekk med aluminiumsfolie.
Dette kan gjøres i god tid før middag.

Varm kjøttet i stekeovn ved 150 oC i 5- 8 min, rett før servering.

Skjær i tynne skiver rett før servering.

Se mer:

560080

Ovnsstekte rotgrønnsaker:

Del grønnsakene i terninger og legg i et ildfast fat.
Vend inn olje, salt og timian.
Stek i varm stekeovn 200 oC i 30 – 40 min til grønnsakene er møre .

Kremet sopp:

Skjær soppen i båter og stek i tørr panne til soppkraften er kokt inn.
Tilsett smør og finhakket sjalottløk, stek gyllenbrunt.
Tilsett rødvin eller soppsoya og fløte.
Kok opp og la trekke ved svak varme i 5-6 min, til den begynner å tykne.
Smak til med pepper og ev litt salt.
Tilsett finhakket persille rett før servering.

Se mer:

560082