Dette er Wenches favorittbakst
Luke 6: Wenches favorittbakst står på dagens meny. Hun viser oss hvordan man lager de perfekte smultringene.

Mange kvier seg for å lage smultringer, men tar du alle forhåndsregler trenger ikke dette å være noe problem.
Denne oppskriften utgjør cirka 50 stykk, avhengig av tykkelse.
Vil du se Wenche i aksjon? Se hele fremgangsmåten på TV 2 Sumo.
Dette trenger du:
- 4 egg
- 400 g sukker
- 2 bokser seterrømme/rørosrømme
- 4 ts hornsalt rørt ut i litt vann
- 2 ts kardemomme
- Ca 800 g hvetemel
Slik gjør du det:
Visp eggedosis av egg og sukker. Bland rømme i eggedosisen. Rør lett i det tørre.
Bruker du kjøkkenmaskin, skal du røre melet så vidt inn. Hvis du rører deigen for mye blir den seig og vanskelig å kjevle ut.
Deigen skal være litt klissete.
Dekk til bakebollen og sett deigen kaldt natten over.
Smelt ca 1 ½ kilo smult i en jerngryte. Ha lokk i nærheten og hold deg unna vann, da dette er brannfarlig. Test om smulten er varm nok ved å stikke skaftet på en tresleiv ned i smulten. Når det putrer rundt tresleiva, er smulten passe varm.

Mens smulten blir varm kan du dele deigen opp i mindre biter og kjevle hver bit ut til leiv (som en tykk pizzabunn) på 1–1½ centimeter tykkelse. Stikk ut smultringer med en smultringsutstikker.
Stek ikke mer enn 4-5 smultringer om gangen, det gir beste stekeresultat. Smultringene synker først før de kommer opp igjen. Snu smultringene med hjelp av skaftet på en tresleiv. Ta opp smultringene og legg dem på en rist kledd med kjøkkenpapir. Avkjøl og legg i poser eller tette bokser.
Wenche oppbevarer smultringene i fryseboksen. Ved servering tiner hun de, og varmer de opp igjen. Da blir de som nystekte.