Desserten som smelter på tunga
Luke 18: Dronning Maud fromasj, eller Haugesunddessert som det også kalles, står for tur i Wenches julekalender. Portvin er én av ingrediensene.

Desserten fra 1906 er fortsatt populær i Norge året rundt. Dronning Maud fromasj, eller Haugesunddessert, består hovedsakelig av krem, eggedosis og sjokolade.
Denne oppskriften utgjør 6-7 porsjoner.
Dersom du ikke ønsker å bruke portvin, kan du erstatte det med innkokt eplemost eller med presset saft av appelsin.
Vil du se Wenche i aksjon? Se hele fremgangsmåten på TV 2 Sumo.
Dette trenger du
- 5 plater gelatin + ca ½ dl kokende vann
- 1 plate (200 g) revet mørk sjokolade
- 2 egg
- 2 eggeplommer
- 5 ss sukker
- 6 dl kremfløte
- ½ dl portvin
Slik gjør du det
Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann et par minutter.
Riv sjokoladen fint opp.

Visp eggeplommer, hele egg og sukker til stiv eggedosis.
Visp fløten til en halvmyk krem.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende vann. Avkjøl litt og tilsett portvin.
Hell portvin og gelatinoppløsningen i en tynn stråle i eggedosisen under omrøring. Vend inn kremen.
Legg fromasj og revet sjokolade lagvis en bolle eller i porsjonsglass.
La fromasjen stivne i kjøleskapet minst 2-3 timer eller natten over.