Desmond Tutus kyllinggryte

Tips: Brukes leirgryte må den legges i bløt ca 1 time før den brukes.
Ny leirgryte: les anvisning for gryten.
Ildfast form med lokk eller aluminiumsfolie kan også brukes.

Varm stekeovnen til 150 oC.

Skrell og kok potetene til de er halvkokte, hell av kokevannet, damp og del i skiver.

Del kylling opp i store biter (kyllingfilet deles i 2 eller 3 biter).
Bland salt og pepper inn i 4 ss hvetemel og vend kyllingbitene i melet.
Brun de melede kyllingbitene i varm olje i en stekepanne og legg over i en gryte ( ev en leirgryte, se tips ).
Surr løk i båter og paprika i strimler i pannen til løken er blank og myk.
Tilsett currypaste, tabasco, dryss over resten av melet og rør sammen.
Tilsett tomatpure, hakkede hermetiske tomater, flådde hermetiske tomater, vann+ buljong / kraft og rør sammen.
Kok opp.

Legg kokte potetskiver over kyllingen i den ildfaste formen og hell over sausen.
Sett i varm stekeovn 150 oC for ildfast form, og 200 oC for leirgryte.
Dekk med lokk og stek i ca 1 time.

Server med salat og ris.