Deilige smørbrød i to etasjer

Tre varianter

Med tunfisk og sitronkremost:

Sitronkremost :

Rør sammen alle ingrediensene til en jevn ostekrem.

Halvtørket tomat:

Del 2-3 sherrytomater i to , legg i et ildfast fat og sett i stekeovn ved 150 oC i 15-20 min.
(Eller du kan bruke soltørkede tomater.)

Smør sitronkremost på hver av skivene.
Legg på salat, godt avrent tunfisk, halvtørket tomat og rødløk i tynne skiver.
Legg over den andre brødskiven og klem lett sammen.

Med hummus og kalkunpålegg:

Hummus:

Tips: Spisskum kan ev byttes ut med 1 – 2 ss tahini (mosede sesamfrø,kjøpes i innvandrerbutikk).
For å få en fin ”kremet ” konsistens på hummus, varm opp kikertene før de moses.

Mos alle ingrediensene (unntatt vann) i en liten foodprocessor eller med en stavmikser til en glatt kremet konsistens.
Spe ev med litt vann for å få rett konsistens, hummus skal ha en kremet, ikke for bløt konsistens.
Smak til med pepper, ev litt salt og sitron.

Med picklesmajones og gravet eller røkt fisk:

Picklesmajones :

Bland sammen 1 ss grovhakket pickles ev sylteagurk, 2-3 ss majones , noen dråper sitronsaft, 1-2 dråper tabasco (kan sløyfes), salt og pepper.

Smør picklesmajones på hver av skivene.
Legg over røkt eller gravet fisk.
Legg over salat , tomat og rødløk i skiver.
Legg den andre skiven over og klem lett sammen.

Se mer:

596094

Mer innhold fra TV 2