Oppskrift: Pizzahorn

Christers fylte pizzahorn

Skikkelig digg vintermat med masse smak - som vanlig sparer ikke Christer Rødseth på godsakene.

PIZZAHORN: Små pizzahorn fylt med masse digg. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
PIZZAHORN: Små pizzahorn fylt med masse digg. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette er små pizzahorn fylt med masse digg. Deigen blir til ca. 18-20 horn a 100 g. 

– Dette minner om minicalzoner som du lager med det fyllet du ønsker, sier Christer. 

Dette trenger du:  

Deigen: 

  • 1 kg mel
  • 700 g kaldt vann
  • 25 g gjær
  • 20 g olivenolje
  • 20 g salt

    Kjøttfyll: 

  • 500 g høyrygg av okse
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 4 timianstilker
  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 boks hakket tomat, gjerne San Marzano 
  • Salt og pepper til smak

Tomatsaus:

  • 1 boks hakket tomat
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts hvitløkspulver eller 1 fedd hvitløk 
  • 1 klype salt
  • Annet fyll: 

  • 200 g revet mozzarella
  • 2 stk fersk mozzarella om ønskelig 
  • 10 skiver piccante salami
  • 1 pt basilikum

Majones:

  •  1 egg
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 1 ts sennep
  • Saften fra ½ sitron
  • Salt til smak
  • Del majonesen i to – den ene smakes til med sitronskall, den andre med sort kvernet pepper.
  • Slik lager du fylte pizzahorn: 

  1. Høyryggen lages ved at du først kutter høyryggen i skiver og bruner i en stekepanne. Kutt løk og hvitløk fint og fres i litt solsikkeolje i en jerngryte eller annen ovnssikker kjele. Ha i kjøttet og dekk med kraft og vann slik at kjøttet ligger dekket i væske.
  2. Sett kjelen i ovn på 160 grader i 1,5-2 timer. Ta den ut. Ta så ut kjøttet og reduser væsken til det tykner litt. Kjør den så opp med en stavmikser eller lignende. Riv kjøttet og ha det tilbake i væsken. Smak til med salt og pepper. Om du har litt mye væske, kan du redusere den ytterligere etter du har blandet kjøttet og bruke denne som saus.
  3. Fyll så hornene med det du ønsker. Pizzasaus, ost, skinke og eventuelt kjøttfyllet. Legg de rett på et stekebrett med bakepapir. Pensle de gjerne med litt olivenolje før de stekes.
  4. Stek på 260 grader varmluft til deigen er gylden.
  5. Deigen lages ved at alle ingredienser eltes kaldt i en eltemaskin i 10 minutter. Tilsett så saltet og elt i 5 minutter til. La deigen heve i 45 minutter før du deler deigen i emner på 100 gram. La de heve i noen minutter. Før du fyller kjevler du ut deigene i små «pizzaer». Majones lages ved at alle ingrediensene has i en høy beholder. Husk at du smaker til med sriracha og/eller sitronzest etter du har laget majonesen. Sett en stavmikser i beholderen og kjør sammen majonesen ved å løfte staven oppover.