Cæsarsalat
Med kylling og dressing
Velg en litt tykkbladet salat med god smak, som passer til den kraftige dressingen for eksempel romano eller hjertesalat.
TIPS: Ønsker du å ”utvide” salaten, tilsett etter ønske: høvlet parmesan,
avocado i båter( vendt i sitron, olivenolje og litt salt) og chasewnøtter
Dette kan gjerne settes fram i egne skåler slik at hver og en kan forsyne seg
med det de ønsker.
Skyll godt av salaten og legg den i litt kaldt vann i kjøleskapet eller i en
tett plastpose i kjøleskapet, slik at salaten blir sprø.
Dette bør gjøres minst 2-3 timer før servering.
Stek eller grill kyllingbrystene, legg frisk estragon eller oregano over ved
steking/grilling.
Dryss over salt og pepper.
Del brødet i terninger og stek sprø i litt olje i stekepanne, legg gjerne 1
fedd hvitløk i pannen for å gi smak til brødet.
Legg brødet over på litt kjøkkenpapir slik at det holder seg sprøtt.
Alle ingrediensene til dressingen bør ha samme temperatur, ellers kan
dressingen lett skille seg.
Visp sammen eggeplommer, dijonsennep , finhakket hvitløk , saft av sitron og
finhakket ansjosfilet.
Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden.
Blir dressingen for tykk, spe med litt kaldt vann.
Smak til med finrevet parmesan.
Dressingen skal ha konsistens som en flytende majones.
Riv salat i biter, hell dressingen over og vend lett om.
Dryss over høvlet parmesan og ha i brødkrutongene.
Del kyllingbryst i skiver og legg over.
Server ev med ønsket tilbehør.
Se videre: