Byggrynsgrøt
mettende og sunt
Bløtlegg 1 ½ -2 dl byggryn, gjerne Sjåkgryn, i 6-7 timer.
Kok oppbløtte byggryn i 6 dl melk i 30-40 min, til grøten tykner og byggrynene er myke.
Smak til med salt.
Vaniljestang eller hel kanel kan kokes sammen med grøten.
Til et helt måltid:
start med en porsjon grøt med salt tilbehør,og avslutt med søtt tilbehør.
Forslag til hva som kan serveres på grøten, salt og søtt.
-Finhakket spekemat
-Sprøstekt bacon
-Lettstekte pinjekjerner, eller hakkede nøtter
-Revet ost
-Honning, epleterninger
-Tørket eller frisk frukt i biter, hakkede nøtter
-Müsli med bær drysset over grøten
-Finrevet brunost
-Rosiner, nøtter, honning og kanel
Kun fantasien som setter grenser!
Havregrøt
Havregrøt kokes etter anvisning på posen.
Havregrøt kan kokes med vann eller melk.
For ekstra smak til havregrøt kokt på vann, tilsett litt eplemost mot slutten av koketiden.
Havregrøt trenger noen saltkorn for å få den rette smaken.
Hel vaniljestang eller kanelstang kan også kokes sammen med havregryn.
Tradisjonelt serveres havregrøt med sukker og kanel.
Noen ønsker et lite smørøye.