Braisert lammeskank

Braisert lammeskank med små poteter, aspargesbønner og sukkererter.

LAMMESKANK: Braisert lammeskank med nydelig tilbehør. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
LAMMESKANK: Braisert lammeskank med nydelig tilbehør. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette trenger du til 4 personer:

  • 4 lammeskank
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 dl hvitvin om du har
  • 4 dl lammekraft
  • 2-3 dl kyllingkraft
  • 4 små tomater
  • 3-4 estragonstilker
  • 2-3 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss smør til steking
  • Salt og pepper

Tilbehør:

  • 400 g småpoteter
  • 150 g aspargesbønner
  • 12 sukkererter
  • 2 sjalottløk
  • Salt til smak
  • 3 ss olivenolje
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • 2 ss hakket gressløk
  • 2 ss hakket vårløk
  • 2 ss sprøstekt løk

Slik gjør du:

Brun lammeskankene i en varm stekepanne med olje og smør. Ha i et knust hvitløksfedd, krydre med salt og pepper. Kutt løk og 1 hvitløksfedd i biter og fres i en kjele. Ha i eventuelt vin og kraft. Legg de brunede skankene i kjelen og sett på lokk. Bak de så i ovnen på 90 grader i ca. 7 timer, eller på 160 grader i 1-2 timer. Benet skal slippe lett. Sil så kraften og reduser til saus. Ved servering deler du tomat i båter og finhakker estragon og vender inn i sausen.

Kok potetene i saltet vann til de er helt møre, hell så av vannet og ha de rett i en ildfast form. Stek de så på 220 grader i 15-20 minutter. Snitt aspargesbønner og sukkererter på langs. Varm en kjele med smør og ha grønnsakene i, før du har i potetene. Ha så på litt av sausen fra kokingen av skanken og ha i fløten. La det koke inn før du har i gressløk og vårløk.

Anrett potetene i bunnen på en tallerken og ha skanken over. Hell på litt saus og dryss litt sprøstekt løk og vårløk over skanken før servering.

*I samarbeid med Gartner