Braisert lammeskank
Braisert lammeskank med små poteter, aspargesbønner og sukkererter.

Dette trenger du til 4 personer:
- 4 lammeskank
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 dl hvitvin om du har
- 4 dl lammekraft
- 2-3 dl kyllingkraft
- 4 små tomater
- 3-4 estragonstilker
- 2-3 ss nøytral olje til steking
- 1 ss smør til steking
- Salt og pepper
Tilbehør:
- 400 g småpoteter
- 150 g aspargesbønner
- 12 sukkererter
- 2 sjalottløk
- Salt til smak
- 3 ss olivenolje
- 2 dl kremfløte
- 1 ss smør
- 2 ss hakket gressløk
- 2 ss hakket vårløk
- 2 ss sprøstekt løk
Slik gjør du:
Brun lammeskankene i en varm stekepanne med olje og smør. Ha i et knust hvitløksfedd, krydre med salt og pepper. Kutt løk og 1 hvitløksfedd i biter og fres i en kjele. Ha i eventuelt vin og kraft. Legg de brunede skankene i kjelen og sett på lokk. Bak de så i ovnen på 90 grader i ca. 7 timer, eller på 160 grader i 1-2 timer. Benet skal slippe lett. Sil så kraften og reduser til saus. Ved servering deler du tomat i båter og finhakker estragon og vender inn i sausen.
Kok potetene i saltet vann til de er helt møre, hell så av vannet og ha de rett i en ildfast form. Stek de så på 220 grader i 15-20 minutter. Snitt aspargesbønner og sukkererter på langs. Varm en kjele med smør og ha grønnsakene i, før du har i potetene. Ha så på litt av sausen fra kokingen av skanken og ha i fløten. La det koke inn før du har i gressløk og vårløk.
Anrett potetene i bunnen på en tallerken og ha skanken over. Hell på litt saus og dryss litt sprøstekt løk og vårløk over skanken før servering.
*I samarbeid med Gartner