Braisert høyrygg

Braisert høyrygg serveres med poteter, kremet kantarell og grønnkål.

BRAISERT HØYRYGG: Serveres med kremet kantarell. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
BRAISERT HØYRYGG: Serveres med kremet kantarell. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette trenger du til 4 personer:

  • 800 g høyrygg av okse
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 dl oksekraft
  • Salt og pepper til smak
  • Nøytral olje til steking
  • 1 ss smør
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 stilker timian

Tilbehør:

  • 500 g småpotet
  • 200 g kantarell
  • 1,5 dl kremfløte
  • 8 stilker grønnkål
  • 1 sjalottløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • Friske urter du har tilgjengelig til smak
  • Salt til smak
  • 2 ss hakkede valnøtter

Slik gjør du:

Del høyryggen i 4 biter. Varm en jerngryte eller annen gryte du kan sette i stekeovnen med litt olje og brun bitene godt. Krydre lett med salt og pepper. Ha i to knuste hvitløksfedd og litt timian og fres kjapt før du har på kraft, koker det opp og setter det i stekeovn på 160 grader i ca. 2 timer. Ta så kjøttet ut og reduser kraften til den tykner. Smak den til med litt salt og evt eddik om du ønsker det.

Potetene kokes i saltet vann til de er møre. Ha de så rett i en ildfast form med litt olivenolje og stek på 220 grader i ca. 20 minutter. Rens grønnkålen og vask den godt. Riv den i små biter og mariner med litt olivenolje og salt før du legger den i samme form som potetene og steker i 2-3 minutter slik at de blir sprø.

Kantarellene renses. Varm en stekepanne med litt olje og stek så kantarellene kjapt før du har i finhakket sjalottløk. Smak til med salt og ha på fløten. Kok det kjapt inn.

Anrett det hele på tallerken, dryss gjerne over litt hakkede valnøtter ved servering.