Braisert høyrygg
Braisert høyrygg serveres med poteter, kremet kantarell og grønnkål.

Dette trenger du til 4 personer:
- 800 g høyrygg av okse
- 2 dl kyllingkraft
- 2 dl oksekraft
- Salt og pepper til smak
- Nøytral olje til steking
- 1 ss smør
- 2 hvitløksfedd
- 2 stilker timian
Tilbehør:
- 500 g småpotet
- 200 g kantarell
- 1,5 dl kremfløte
- 8 stilker grønnkål
- 1 sjalottløk
- 4 ss olivenolje
- 1 ss smør
- Friske urter du har tilgjengelig til smak
- Salt til smak
- 2 ss hakkede valnøtter
Slik gjør du:
Del høyryggen i 4 biter. Varm en jerngryte eller annen gryte du kan sette i stekeovnen med litt olje og brun bitene godt. Krydre lett med salt og pepper. Ha i to knuste hvitløksfedd og litt timian og fres kjapt før du har på kraft, koker det opp og setter det i stekeovn på 160 grader i ca. 2 timer. Ta så kjøttet ut og reduser kraften til den tykner. Smak den til med litt salt og evt eddik om du ønsker det.
Potetene kokes i saltet vann til de er møre. Ha de så rett i en ildfast form med litt olivenolje og stek på 220 grader i ca. 20 minutter. Rens grønnkålen og vask den godt. Riv den i små biter og mariner med litt olivenolje og salt før du legger den i samme form som potetene og steker i 2-3 minutter slik at de blir sprø.
Kantarellene renses. Varm en stekepanne med litt olje og stek så kantarellene kjapt før du har i finhakket sjalottløk. Smak til med salt og ha på fløten. Kok det kjapt inn.
Anrett det hele på tallerken, dryss gjerne over litt hakkede valnøtter ved servering.