Biffgryte fra Burgund
Skjær kjøttet I litt store terninger.
Brun det raskt i en varm panne i litt smør.
Brun små porsjoner av gangen.
Ha kjøttet over i en kasserolle, tilsett finhakket hvitløk, salt, pepper, tørkede urter, laubærblad og tomatpurè.
Hell over kraft og vin.
Kok opp og la kjøttet trekke ca 45 min. under lokk.
Rens løk og grønnsaker, del gulrøtter og sellerirot i staver.
Ha grønnsakene over i gryta når det gjenstår ca 20 min. av trekketiden.
Del bacon i biter, og brun i stekepanne sammen med sopp.
Tilsett i gryten rett før servering.
Smak til med salt og krydder.
Dryss over rikelig med finhakket persille før servering.
Server med kokte poteter, evt. Potetmos, ris eller grovt brød og en grønn salat.
Tips:
Potetmos:
Kok poteter og sellerirot i usaltet vann.
Hell av kokevannet.
Mos potetene og selleriroten og spe med varm melk eller matfløte.
Smak til med litt smør, salt og pepper.