Betasuppe

En fin måte å bruke opp rester av kjøtt og grønnsaker

Legg byggrynene i bløt 6-8 timer . Linser trenger ikke bløtlegges , de skylles under rennende kaldt vann.

Kok opp kraft og ha i byggryn, timian og persillestilker og la trekke i ca 40 min. Linser trekkes i 20 min.

Skjær grønnsakene og potetene i små terninger og ha over i suppekjelen når det gjenstår ca 20 min av koketiden. Tilsett kjøtt/ pølser i terninger og la alt trekke til grønnsaker og poteter er møre .

Smak til med salt og pepper og dryss med finhakket persille før servering. Server med flatbrød.

Tips: Denne suppen er laget med rester av salt eller røkt kjøtt/ pølser.

Suppen kan også lages med salt knoke. La knoken trekke i ca 1 time før den tas opp og deles i terninger. Knoken kan trekke sammen med byggrynene.

Mer innhold fra TV 2