Oppskrift: Bakte koteletter

Bakte nakkekoteletter

Christer Rødseth serverer sine koteletter med rosmarin, hvitløk og en blomkålgrateng.

KOTELETTER: Bakte nakkekoteletter og blomkålgrateng. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
KOTELETTER: Bakte nakkekoteletter og blomkålgrateng. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Her serveres bakte nakkekoteletter med rosmarin, hvitløk og blomkålgrateng med Comté. 

– Nakkekoteletter og grateng kan bakes samtidig. Gratengen holder seg fint varm en time på benken mens du venter på at nakkekotelettene blir ferdig, sier Christer. 

Dette trenger du: 

  • 4 skiver nakkekotelett a ca. 150 gram
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 6 stilker fersk rosmarin
  • 2 hvitløksfedd
  • ½ fennikel
  • ½ ts sort, hel pepper, knust
  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 ss smør
  • Salt til smak

Bakt blomkål: 

  • 2 blomkål
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 dl kremfløte eller melk om du ønsker
  • 200 g risoni eller makaroni
  • 100 g revet Comté eller annen lagret ost
  • 2 ss hakket persille
  • 2 ss nøtral olje
  • 1 ss smør
  • Salt og sitron til smak

 

 

Slik lager du bakte nakkekotelleter: 

  1. Krydre nakkekotelettene med salt og pepper, brune de godt i en varm panne med olje. 
  2. Finhakk hvitløken og skjær fennikelen i tynne skiver.
  3. Varm en jerngryte eller annen gryte som tåler å stå i ovn. Løken og fennikelen går i gryta, fres til det er blankt.
  4. Hakk rosmarinen fint og ha det i med løk og fenikkel, ha så på kraften og kok opp. 
  5. Ha i nakkekotelettene og smøret – sett nå ovnen med lokket på i ovnen på varmluft på 160 grader i en times tid. Ta de så ut la det hele hvile.
  6. Gratengen lages ved at du først koker pastaen etter anvisning på pakken.
  7. Kutt blomkålen i buketter og stek i samme panne du stekte kotelettene i. Bruk både nøytral olje og smør til dette. La bukettene blir karamelliserte og fine før du skjærer løk i tynne skiver og finhakker hvitløk. Ha det over blomkålen, bland godt før du har på fløten. La fløten koke opp før du blander i pastaen og har det hele i en ildfast form. Ha over revet Comté og stek på 180 grader i ca. 30 minutter.
  8. I kjelen med nakkekotelettene har du nå en fantastisk saus du serverer med kjøttet og gratengen.