Oppskrift: Pannekaker

Amerikanske pannekaker

Disse pannekakene kan serveres med både søtt og salt tilbehør.

AMERIKANSKE PANNEKAKER: Små pannekaker som kan serveres med både søtt og salt tilbehør. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
AMERIKANSKE PANNEKAKER: Små pannekaker som kan serveres med både søtt og salt tilbehør. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Det er bare fantasien som stopper tilbehøret til amerikanske pannekaker. En nytelse for både store og små.

– Server gjerne med bacon og lønnesirup eller banan og frukt, foreslår Wenche Andersen.

Dette trenger du:

  • 3 dl kulturmelk
  • 1 ss romtemperert smør
  • 3 stk store egg
  • 150-175 g hvetemel
  • 1,5 ts natron
  • 3-4 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • Smør til steking

Forslag til tilbehør:

  • Sprøstekt bacon, varmt smør, honning/lønnesirup, banan i skriver, blåbær/frukt, melis til dryss

Slik lager du amerikanske pannekaker:

  1. Skill eggeplommer og hvitter hver for seg. Pisk lett sammen kulturmelk, smør og eggplommer i et litermål.
  2. 2. Bland sammen mel, natron, sukker og salt i en annen bolle.

    3. Hell melkeblandingen i melblandingen. Rør lett sammen, bør ikke røres for mye, da blir pannekakene tunge. Stivpisk eggehvittene og vend de inn i deigen med en slikkepott.

    4. Ha litt smør i en stekepanne varm opp middels til varme. Når det er varmt, stek en «prøve-pannekake».

    5. Bruk en øse og legg røre i pannen. Form ut til litt tykke pannekaker, ca. 1 cm tykkelse og ca. 10-12 cm i diameter.

    6. Stek ved middels varme. Snu dem når de begynner å «boble» på toppen og undersiden er gyllen. Stek (ikke for lenge) på den andre siden.

    7. Server med sprøstekt bacon. Ringle over varmt smør, tilsatt 1-2 ts saft fra sitron og lønnesirup/honning.

    8: Server med banan i skiver og blåbær eller annen frukt. Ringle over varmt smør, tilsatt 1-2 ts saft fra sitron og lønnesirup/honning. Dryss med melis.