Amerikanske pannekaker
Disse pannekakene kan serveres med både søtt og salt tilbehør.

Det er bare fantasien som stopper tilbehøret til amerikanske pannekaker. En nytelse for både store og små.
– Server gjerne med bacon og lønnesirup eller banan og frukt, foreslår Wenche Andersen.
Dette trenger du:
- 3 dl kulturmelk
- 1 ss romtemperert smør
- 3 stk store egg
- 150-175 g hvetemel
- 1,5 ts natron
- 3-4 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- Smør til steking
Forslag til tilbehør:
- Sprøstekt bacon, varmt smør, honning/lønnesirup, banan i skriver, blåbær/frukt, melis til dryss
Slik lager du amerikanske pannekaker:
- Skill eggeplommer og hvitter hver for seg. Pisk lett sammen kulturmelk, smør og eggplommer i et litermål.
2. Bland sammen mel, natron, sukker og salt i en annen bolle.
3. Hell melkeblandingen i melblandingen. Rør lett sammen, bør ikke røres for mye, da blir pannekakene tunge. Stivpisk eggehvittene og vend de inn i deigen med en slikkepott.
4. Ha litt smør i en stekepanne varm opp middels til varme. Når det er varmt, stek en «prøve-pannekake».
5. Bruk en øse og legg røre i pannen. Form ut til litt tykke pannekaker, ca. 1 cm tykkelse og ca. 10-12 cm i diameter.
6. Stek ved middels varme. Snu dem når de begynner å «boble» på toppen og undersiden er gyllen. Stek (ikke for lenge) på den andre siden.
7. Server med sprøstekt bacon. Ringle over varmt smør, tilsatt 1-2 ts saft fra sitron og lønnesirup/honning.
8: Server med banan i skiver og blåbær eller annen frukt. Ringle over varmt smør, tilsatt 1-2 ts saft fra sitron og lønnesirup/honning. Dryss med melis.