Oppskrift: Alt i en form

Alt i en form - inn i ovn

Poteter, fisk og grønnsaker ovnsbakes i samme form - enklere blir det ikke.

ALT I EN FORM: Poteter, fisk og grønnsaker bakes i en ildsfast form. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
ALT I EN FORM: Poteter, fisk og grønnsaker bakes i en ildsfast form. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette er en enkel, rimelig og smakfull middag. Server gjerne retten med flatbrød. 

– Du kan også droppe fisken og servere dette som en ren grønnsaksrett, sier Wenche. 

Dette trenger du: 

6-8 poteter

350-400 g fisk (fersk eller frossen, for eksempel torsk, laks eller ørret) 

2-3 skiver sellerirot

 2-3 gulrøtter

Finsnittet vårløk eller purre

1-2 ss sennep eller smør

2 egg (små egg velg 3)

Smør

 2 ss malt brød (griljermel)

  • Salt, pepper

Slik lager du formen: 

  1. Tin eventuelt frossen fisk ved å legge den i kaldt vann. Del i fisken i litt store terninger/biter.
  2. Skrell poteter, del i biter og kok møre i usaltet vann.
  3. Skrell og del grønnsaker i biter og kok møre i en egen kasserolle (du kan eventuelt bruke frossen grønnsaksblanding). Kok knapt møre. Tilsett finsnittet vårløk eller purre de siste minuttene.
  4. Hell kokevannet av potetene og mos dem sammen med sennep eller smør.
  5. Varm stekeovnen til 200 grader. 
  6. Vend inn de kokte grønnsakene (kokevannet helles vekk) i potetmosen sammen med lett sammenpiskede egg. NB! Massen bør ikke være så varm at eggene koagulerer. 
  7. Vend torskeblandingen lett inn i potet- og grønnsaksblandingen. Smak til med salt og pepper. 
  8. Fordel blanding i en smurt ildfast form ca. 30x20 cm.
  9. Smelt smør i en stekepanne, rør inn griljermelet og fordel over formen med fisk og grønnsaker.
  10. Sett formen i varm stekeovn, på midester rille og stek i ca. 25 minutter.

Server eveventuelt med litt smeltet smør, tilsatt finhakket gressløk eller persille og flatbrød.