
Akevitt - norsk tradisjon
Denne gangen har vinkjenner Christer Berens besøkt Arcus' produksjonslokaler for å finne ut hvordan man lager akevitt.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Å lage brennevin i Norden har røtter tilbake til 1500-tallet. Akevitt regnes for å være det nordiske «nasjonalbrennevinet». Selve ordet akevitt stammer fra det latinske Aqua Vitae som fritt oversatt betyr «livets vann».
Krydder gir smak
Etter EUs regelverk skal hovedkrydderet i akevitt være karve eller dill. I tillegg er anis, fennikel, koriander, paradiskorn og stjerneanis mye brukt. Halvor Heuch ved Arcus i Oslo liker å ekperimenterne med ulike krydderbland
For å lese eldre artikler må du logge inn eller registrere en TV 2 Konto
Det er gratis å registrere seg og du får da tilgang til hele arkivet vårt.
Artikkelen er oppdatert