MESTERNES MESTER:

Ute som nummer to:
– Innfridde ikke favorittstempelet

GOD KVELD NORGE (TV 2): Stig André Berge leverer som aldri før på hjemmebane etter endt karriere, men i «Mesternes mester» innfridde han ikke favorittstempelet.

På NRK sine egne hjemmesider kunne man i forkant av innspillingen stemme på sin favoritt til å vinne «Mesternes mester». Hele 17 prosent stemte på tidligere bryter Stig-André Berge, som dermed fikk nest flest stemmer.

Bare roer Olaf Tufte fikk flere.

– Jeg innfridde absolutt ikke det favorittstempelet, men jeg hadde også sett på meg selv som en mulig finalist i forkant, sier Berge når God kveld Norge møter han i Sandefjord.

UTE: Mesternes ble en kort affære for Stig-Andre. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD
UTE: Mesternes ble en kort affære for Stig-Andre. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD

– Ikke de beste som blir igjen

Berge lå i toppen etter de seks første konkurransene, men i program tre var det lagånd som var tema.

– Når du har lagkonkurranser så skal du ha litt flaks. Du skal bli satt opp med det riktige laget i den riktige konkurransen. Jeg hemmet nok laget mitt i enkelte konkurranser, så ble jeg kanskje hemmet i noen konkurranser. Sånn er det, forklarer 39-åringen.

Det var tidligere håndballspiller Linn Jørum Sulland som havnet nederst i program tre, og tok med seg nest sistemann Berge i nattest. Selv om Sulland vant 2-0, var det en svært jevn affære, som du kan se i videovinduet øverst.

– Det var ganske kjipt å ryke ut så tidlig, innrømmer Berge.

FORNØYD: Sulland overlevde en uke til. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD
FORNØYD: Sulland overlevde en uke til. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD

Sulland syntes også det var kjipt at han måtte dra.

– Noen av ukene er litt bingo, og det er kanskje ikke de beste som blir igjen. Men jeg har skjønt at dette er en tv-produksjon, og ikke en blodseriøs konkurranse som vi er vant med, smiler hun.

MESTERE: Det er god stemning blant deltagerne i Mesternes mester. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD
MESTERE: Det er god stemning blant deltagerne i Mesternes mester. Foto: HEIDI MARIE GOPEROD

Nok å drive med

Stig-André Berge la opp som profesjonell bryter i fjor.

– Det å få ting på avstand var egentlig veldig godt, jeg var veldig fornøyd med det jeg har fått til og det er en tid for alt. Jeg merket at jeg ble dårligere og dårligere, sier Berge.

Nå er han både medeier i en bedrift og pappa til to små barn. Han har med andre ord mer enn nok å henge fingrene i.

STERKT: Stig-Andre tok med sønnen Niklas da han ga seg med bryting. Foto: Javad Parsa
STERKT: Stig-Andre tok med sønnen Niklas da han ga seg med bryting. Foto: Javad Parsa

– Jeg er et ja-menneske som burde lære meg å si nei til ting, men det har jeg ikke klart. Jeg elsker å ha mye å gjøre, også har jeg vært så mye borte de siste årene at jeg har lyst til å være mer hjemme og å være mer familiefar.

Gutten til Berge på fire år sa noe til han da han la opp som gjorde inntrykk.

– Han syntes det var så koselig at han endelig hadde fått en pappa, da stakk det litt i hjertet, og så kjente jeg at det var på tide å være mer hjemme, forklarer 39-åringen.

Date på bryteklubben

Da God kveld Norge møtte Berge og kona Rosell Utne på Idrettsgallaen nylig snakket de om den nye tilværelsen. Utne var veldig fornøyd med at de nå får mer tid til hverandre.

– Det er en ny, fin hverdag. Søstra mi har flyttet hit så hun er fast barnevakt. Vi prøver å date litt, men daten vår er å dra på bryteklubben én gang i uka og trene litt, smilte hun.

Hun var også glad for at Stig André nå bidrar mer hjemme.

– De ungene står opp fryktelig tidlig, lo den tidligere bryteren.