NRK legger ned 4ETG

Det er slutt for NRKS humorsatsning 4ETG.

SLUTT: Etter fem år legges YouTube-kanelen ned. Foto: Pressefoto
SLUTT: Etter fem år legges YouTube-kanelen ned. Foto: Pressefoto

I fem år har en rekke komikere laget innhold til NRKs Youtube-satsning 4ETG. Nå er satsningen historie.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Redaksjonssjef for humor i NRK underholdning Christina Rezk Resar, bekrefter til God kveld Norge, at det er slutt for YouTube-satsningen.

– Ja, jeg kan bekrefte dette. Denne YouTubesatsningen har vært i fem år, så nå bruker vi de midlene på andre satsingene. Utrolig mange flinke talenter har vært med og en stor takk til alle som har fulgt oss, bekrefter Rezk Resar.

4ETG-programleder Pernille Hunnes, skriver i en melding til God kveld Norge at det å ha vært en del av 4ETG har vært en stor ære:

– Det å få være en del av et humorkollektiv jeg selv så opp til da jeg var tenåring har vært en stor ære! Ole, Kristoffer og jeg jobber på - og skal allerede på torsdag publisere to episoder av Gameshowet «Hail Mary» som blir noe av det siste vi gjør i 4ETG, sier hun til God kveld Norge.

– Vi håper alle som har fulgt oss opp igjennom årene elsker det, like mye som vi elsker de, sier Hunnes.

Ole Fotland, skriver i en melding til God kveld Norge at han synes nedleggelsen er trist, men klar for veien videre:

– Det er selvfølgelig veldig trist, men vi er takknemlige overfor NRK for muligheten og nå gleder vi oss masse til å vise frem Hail Mary og runde av med det beste vi har laget hittil.

Også Kristoffer Torpe deler takknemligheten til sine kolleger:

– Jeg er utrolig stolt over alt vi har fått laget og gjort i løpet av tiden vår i 4etg. Det har vært en fantastisk reise. Nå skal det skje nye gøye ting, og det gleder jeg meg til. Men før det går vi ut med et smell med det gøyeste vi har laget, Hail Mary.

4ETG fikk navnet, av den enkle grunn at programlederne Ole Fotland, Pernille Hunnes og Kristoffer Torpe, har kontor i fjerde etasje.

Humor-trioen har premiere på det nye gameshowet «Hail Mary», allerede på torsdag. Hvor de inviterer kjente duoer til en spillekveld.

– I tillegg holder redaksjonen på å lage det som vil være 4ETGs siste video, som vil komme ut i NRKTV og på vår YouTube-kanal før de har sin siste arbeidsdag. Dette vil bli et endelig farvel med et publikum som har fulgt oss trofast gjennom fem år, forteller redaksjonssjefen til Dagbladet.

4ETG startet i 2018, og har tidligere hatt komikerne Henrik Hilde, Henrik Farley, Jonas Lihaug Fredriksen, Karsten Blomvik og Martha Leivestad med på laget.

Også Annika Momrak, som har vært programleder for P3 Gull og MGP har vært programleder for humor-kanalen på YouTube.

– Vi er utrolig stolte av det flotte arbeidet som er lagt ned i NRK 4ETG over mange år. Dette er et fantastisk prosjekt som har dyrket fram flere morsomme talenter og som har betydd mye for NRK, men etter fem år har vi nå kommet til et punkt hvor vi skal omprioritere midlene til nye prosjekter, forteller Rezk Resar til Dagbladet.